Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mizerię jadł chyba każdy, a przepisów jest tyle ilu kucharzy. Dziś wstawiam przepis na mizerię słodko-kwaśną ze śmietaną.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 257
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 713
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16867
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 137
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 257
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 713
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16867
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 137
Składniki
Ogórki obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki i przełożyć do miseczki. Osolić, wymieszać i odstawić na 15 minut. Soli powinno być niewiele, dosłownie na czubek łyżeczki. Osobno wymieszać śmietanę z łyżeczką cukru i octu. Odlać sok, który puściły ogórki. Śmietanę wlać do naczynia z ogórkami i wymieszać. Na końcu posypać koperkiem i pieprzem Posypać koperkiem i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Ogórki w mizerii przygotowanej w ten sposób będą nieco zmiękczone przez leżakowanie w soli. Jeśli ktoś lubi na chrupiąco, to od razu po pokrojeniu trzeba zmieszać z przygotowaną wcześniej śmietaną. Jak ktoś jest na diecie, to zamiast śmietany można użyć jogurtu greckiego lub naturalnego, ale to już nie to samo :) Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)