Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy lubią pieczone ziemniaki....
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 689
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 190
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 139
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 528
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 689
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 190
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 139
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 528
Składniki
Ziemniaki średniej wielkości umyć dokładnie i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Z folli wyciąć 8 kwadratów, na każdym położyć ziemniak, złączyć brzegi folli i ściśle zawinąć.
Ułożyć ziemniaki w folii między gorącymi węglami lub na ruszcie. Piec przez 30-60 minut, od czasu do czasu przewracając.
Zdjąć folię. Z każdego ziemniaka za pomocą łyżeczki wyjąć część miąższu.
Miękkie masło wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, a później z miąższem ziemniaków.
Nafaszerować ziemniaki uzyskaną masą.
Rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, i smażyć przez 2 minuty.
Szczypiorek posiekać, dodać do szynki i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
Szynkę z cebulą położyć na ziemniakach, posypać pieprzem i podać.