Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Do garnka wlac półtora litra wody,zagotować,włozyc pierś kurczaka,kostki bulionowe,wsypac ryż,dodac drobno pokrojoną marchew
cytryne umyć i brac ja ze skórki, częśc skórki (bez białej części)włozyc do garnka i razem gotować ( po ugotowaniu wyjąć)
kiedy mięso bedzie miekkie wyjąć pokroić w paski i włozyc do zupy
pozostałą skórkę cytrynowa drobno posiekac i dodac do zupy
z całej cytryny wycisnąć sok i wlac do garnka,jesli ktos lubi bardziej kwasne zupy dodac można sok jeszcze z połowy cytryny
na koniec dodac smietanę i posiekaną natkę pietruszki