Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i dietetyczne batoniki musli
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 158
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 185
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 226
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 158
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 185
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 226
Składniki
Wszystkie ziarna i płatki wsypujemy na patelnię i prażymy kilka minut - aż sezam się zarumieni. Następnie ziarna przesypujemy do innego naczynia i na tą samą patelnię wlewamy miód, gdy się "rozpuści" dodajemy mleko i mieszamy. Po ok 2 minutach dosypujemy ziarna, płatki owsiane i rodzynki. Mieszamy aż wszystko ładnie się sklei. Gotową masę wykładamy na papier do pieczenia, równo rozsmarowujemy łyżką i przykrywamy papierem. Na górze kładziemy "obciążnik" - u mnie drewniana deska do krojenia, a gdy masa ostygnie wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie tniemy masę na batoniki :)