Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie kuchni góralskiej. Jak najbardziej polecamy kuchnię regionalną, bardzo ciekawą i niesamowitą pod względem smakowym...mnóstwo w niej aromatu i...jak się okazuje całkiem znaną w każdym zakątku naszego państwa. Po prostu kochamy polskie smaki.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27026
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1970
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27026
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1970
Składniki
Ziemniaki gotujemy, ubijamy i studzimy. Dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy na owalne placki o grubości 1 cm. Zapiekamy 30-40 min (do zrumienienia) w temperaturze 180°C. Podajemy z masłem, bryndzą lub skwarkami.