Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się zrobić ostatnio na kolację nadziane bagietki. Wyszły fantastyczne i wbrew pozorom nie robi się ich długo. Idealna propozycja na kolację lub przekąskę na ciepło na imprezę. :)
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 80
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 110
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 80
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 110
Składniki
Boczek kroimy w kosteczkę, smażymy na patelni bez tłuszczu oczywiście. Odstawiamy do ostygnięcia. Bagietki nacinamy na środku i wydrążamy środek. Ścieramy ser, kroimy zieloną cebulkę. Całe jajka wbijamy do wysokiego naczynia i roztrzepujemy. Dodajemy boczek, ser i cebulkę, Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną "masę" przekładamy do wydrążonych bagietek, posypujemy serem dojrzewającym i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut, do momentu ścięcia się jajek. Jemy na ciepło. :)