Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna nalewka z goździkami i cynamonem. Najlepsze śliwki węgierki, takie już pomarszczone :) i przejrzałe
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4429
Szybka i smaczna
Odsłon: 204
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 142
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 307
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 461
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4429
Szybka i smaczna
Odsłon: 204
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 142
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 307
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 461
Składniki
Śliwki ułożyć w słoju razem z przyprawami i zalać spirytusem. Odstawić na 3 miesiące. Następnie zlać płyn, owoce zasypać cukrem, a po miesiącu powstały powstały z owoców likier połączyć z pierwszym płynem.
Rozlać do butelek i pozostawić do leżakowania na co najmniej 6 miesięcy. Nalewka ma moc około 35%, czerwonobrunatny kolor, zapach i smak śliwkowy z korzenną nutą