Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miał być szybki, bezkolizyjny obiad, ale się nie udało. Moja córka uwielbia wszelkie smaki, pod warunkiem, że są słodkie. Np. nutella z cukrem.... Cóż było robić, szpinaku na słodko nie umiem...
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 549
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3944
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 738
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 549
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3944
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 738
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 155
Składniki
Zmiksuj wszystkie składniki ( w razie potrzeby dodaj maki lub wody) na dość rzadkie ciasto - o konsystencji kwaśnej śmietany. odstaw na 15 minut, aby mąka napęczniała. Usmaż naleśniki.
Na usmażonym naleśniku rozsmaruj serek waniliowy, połóż cienko pokrojone plastry ananasa. Złóż na 4 części, posmaruj z wierzchu kwaśną śmietanką i posyp cukrem pudrem. Zapiekaj ok. 10 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (górna grzałka).