Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na kurczaka
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 50
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 50
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Składniki
Wymieszałem wszystkie składniki marynaty, odstawiłem do lodówki na 15 minut. Nogi kurczaka umyłem, osuszyłem , pokroiłem na udka i podudzia. Mięso nakłułem ostrym nożem, oprószyłem solą i pieprzem. Natarłem marynatą i wstawiłem do lodówki na 3 godziny ( najlepiej na całą noc). Pomarańczę pokroiłem w grube plastry. W formie żaroodpornej ułożyłem mięso i plastry pomarańczy, dodałem resztę marynaty. Zapiekałem 55 minut w temperaturze 200 stopni C. Polewałem mięso powstałym sosem co jakiś czas.