Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubie zupy owocowe ale ta,ze sliwek smakuje najlepiej.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 118
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 48
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 142
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 151
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 118
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 48
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 142
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 151
Składniki
Ze sliwek wyjąć pestki ,pokroić w paseczki.Do garnka wlać 3 l wody,wrzucic sliwki,dodac gożdziki,cukier waniliowy i cynamon.Gotować około 5-7 minut,wrzucic makaron,zagotować i zdjąć z ognia.
Makaron dojdzie.Dodac cukier i smietanę.Zupa swietnie smakuje zarówno zimna jak i gorąca.
Zupy nie trzeba zagęszczać mąką.Zupe na talerzu posypac odrobina cynamonu.