Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 690
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 690
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Wsyp płatki owsiane do dużej miski i zalej mlekiem migdałowym.
Całość wymieszaj, przykryj pokrywką lub folią spożywczą i umieścić w lodówce na noc.
Rano, przełóż całość do dużego rondla i ustaw na małym palniku.
Dodaj pokrojone śliwki kalifornijskie (zostaw kilka do dekoracji) i gotuj przez ok. 10 minut.
W razie potrzeby dodaj więcej mleka migdałowego.
o ugotowaniu podziel owsiankę do miseczek i udekoruj dodatkami oraz resztkami pokrojonych śliwek.