Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 172
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 172
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątnikiem i odstawiam na co najmniej 20 min. Napęczniałe odcedzamy i kroimy w cienkie paski. Do grzybów dodajemy dość grubo pokrojoną kolendrę/pietruszkę (u mnie pół na pół). W oddzielnej miseczce przygotowujemy sos. Łączymy drobniutko pokrojoną papryczkę chilli, przeciśnięty czosnek, ocet ryżowy, olej sezamowy i sos sojowy. Tu się zaczyna cała zabawa ponieważ ilość produktów płynnych zależy tak naprawdę od Waszych upodobań. Za wyjściowe możecie uznać ilości które ja zastosowałam: sos sojowy-9 łyżek, ocet ryżowy-3 łyżki, olej sezamowy-1 łyżka. Powstałym sosem zalewamy grzyby, doprawiamy solą i odstawiamy na co najmniej 2 godz. do lodówki. Sałatka jest najlepsza na drugi dzień gdy smaki się "przegryzą".