Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny deser na lato! orzeźwia, nawadnia i... smakuje!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Serek miksuję z jogurtem, cytryną i cukrem. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości wody i odstawiam do napęcznienia. Roztapiam w mikrofali. Mieszam z masą sernikową, wylewam do foremki i chłodzę w lodówce do momentu dobrego ściągnięcia się masy.
Ogórki myję i kroję w plastry. Rozkładam na masie sernikowej. Tonic podgrzewam do rozgazowania i studzę. Dodaję wodę, cukier i limonkę. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości wody i odstawiam do napęcznienia. Roztapiam w mikrofali. Mieszam z napojem, wylewam na masę sernikową i chłodzę w lodówce do momentu dobrego ściągnięcia się płynu.