Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzechowe, syte. z nutką słodkości
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6815
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 87
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 325
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6815
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 87
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 325
Składniki
Do garnuszka wlewamy wodę i mleko. Woda zapobiega przypalaniu się mleka. Kiedyś gdzieś to słyszałam i stosuję to do dzisiaj, a może tak naprawdę nie działać. Może po prostu wiem, kiedy moje mleko ma ochotę przypienić trochę bardziej:)
Dosypujemy płatki owsiane i fistaszki. Zagotowujemy. Kiedy owsianka będzie miała odpowiednią (glutowatą, albo płynną, kto, co woli) konsystencję, ściągamy z ognia i odstawiamy na chwilę.
W między czasie, połowę nektarynki kroimy na ćwiartki ćwiatrek(?) 8 części :) Do lekko wystygniętej owsianki dolewamy łyżeczkę miodu i mieszamy. Dekorujemy nektarynką i frużelinami oraz kilkoma fistaszkami:)