Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 34
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 104
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 34
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 104
Składniki
Białka ubijamy, dodajemy cukier i żółtka. Wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy. Pieczemy ok. 40 min w 160-180 st C. Tak samo robimy drugi biszkopt, dodając zmielone orzechy.
Budyń gotujemy na wodzie. Do gorącego wsypujemy cukier i galaretkę cytrynową. Mieszamy i studzimy.
Miksujemy margarynę, dodając po łyżce zimnego budyniu. Połowę masy wykładamy na jasny biszkopt, przykrywamy ciastem orzechowym i smarujemy pozostałą masą.
Sok zagotowujemy, rozpuszczamy w nim galaretki wiśniowe, odstawiamy. Na cieście rozsmarowujemy konfiturę i zalewamy tężejącą galaretką.