Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwaga - nie dla dzieci! :) Przepis pożyczony od Ewy Wachowicz.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20543
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10096
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 306
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20543
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10096
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 306
Składniki
W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić 5 łyżeczek żelatyny - wystudzić,. Masło i cukier puder utrzeć na gładką masę; powoli wlać 350 ml ajerkoniaku oraz żelatynę. Ważne! Szybko ubić schłodzoną kremówkę. Do ubitej na sztywno śmietany wmieszać masę z ajerkoniakiem.
Biszkopt włożyć do tortownicy o wymiarze 26 cm. woków układamy rurki waflowe tworząc palisadę. Na środek ciasta wyłożyć przygotowaną masę i równomiernie rozprowadzić. Schłodzić w lodówce.
Rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny w 1/3 szklanki gorącej wody, gdy nieco wystygnie wymieszać z resztą ajerkoniaku. Wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce 2 godziny. Smacznego.