Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sangria jest tradycyjnym hiszpańskim napojem alkoholowym. Nazwa została nadana temu trunkowi ze względu na jego głęboki czerwony kolor (sangria z hiszpańskiego oznacza krwawienie). Moja sangria jest nietypowa bo żółta, z dodatkiem ananasa, mango i bazylii. Ten rodzaj ponczu wyśmienicie smakuje na przyjęciu – np. sylwestrowym lub w lecie na świeżym powietrzu. Napój jest niesamowicie prosty i szybki w przygotowaniu.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 68
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 125
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 62
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 123
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 149
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 68
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 125
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 62
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 123
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 149
Składniki
Ananasa obieramy, kroimy w plastry, a następnie w nieduże kawałki. Obrane mango również kroimy w niewielką kostkę. Bazylię płuczemy. Do dużej szklanej misy lub dzbanka wrzucamy pokrojone owoce, wlewamy wino, rum (niekoniecznie) i sok ananasowy (kolor naszego ponczu zależy od soku ananasowego - raz ma obłędnie żółty kolor a czasem trochę mętny). Dodajemy część listków bazylii i odstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki. Gotową sangrię rozlewamy do szklanek, dodajemy kostki lodu, dekorujemy pozostałymi listkami bazylii.