Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 694
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 694
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Puszkę z mlekiem gotujemy 3 godziny (musi byc cała zanurzona w wodzie). Następnie studzimy i otwieramy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po trochu zawartośc puszki. Całośc miksujemy jakieś 5 minut i smarujemy poszczególne warstwy wafli. Na koniec przyciskamy czymś na górze (ja kładę deskę, a na niej cukier lub mąkę :) i wkładamy do lodówki na 2 godz. Po tym czasie wierzch smarujemy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechamy. Gotowe. Smak i miny mojej rodziny --> bezcenne :)