Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, pyszne, niepowtarzalny czekoladowy smak z dzieciństwa:)
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3317
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12460
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3317
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12460
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 244
Składniki
przygotowujemy budyń czekoladowy według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy budyń przelewamy do salaterek.
wlewamy do garnka mleko skondensowane, gotujemy na małym ogniu, dodajemy cukry. Chwilę gotujemy aby rozpuścić cukier, mieszamy. Blijamy żółtko do szklanki, do której wlewamy też odrobinę mleka gotującego się wolno w garnku. Mieszamy oraz wlewamy do garnka z resztą mleka skondensowanego. Mieszamy wszystko gotując powoli, czekamy aż lekko zgęstnieje. Krem polewamy na budyń. Całość można opruszyć kakaem. Smacznego deseru:)