Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie bułeczki, idealne jako zakąski
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia, wysypać na stolnicę, dodać posiekane masło, żółtko i szybko zagnieść ciasto.
Cebule pokroić w drobną kostkę i lekko przesmażyć na oleju. Z ciasta formować niewielkie bułeczki, w każdej zrobić wgłębienie, napełnić cebulą i skropić olejem. Piec ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st.