Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 14425
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 28
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 14425
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 28
Składniki
Do miseczki odważyć mąkę w środku zrobić wgłębienie dodać drożdże, cukier i odrobina wody, lekko wymieszać i odstawić na 15 minut. Gdy zaczyn ruszy dodać sól i stopniowo wodę. Wyrabiać ręcznie aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Zostawić w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość. Następnie formować bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przez środek każdej bułeczki zrobić przedziałek. Piec w 180 około 20-30 minut. Smacznego