Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to jedno z najzdrowszych warzyw, a ta sałatka jest najprostszą i najszybszą, jaką można z nich wykonać. Nie wymaga gotowania, jest gotowa w 5 minut, zdrowa i bardzo smaczna. Świetna jako dodatek do mięs lub jako przystawka. Carpaccio buraczane.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 323
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23624
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 84
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 323
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23624
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 84
Składniki
Zakładamy rękawiczki gumowe :) następnie 3 średniej wielkości buraki obieramy ze skórki, płuczemy.
Buraczki i ogórka kiszonego cieniutko szatkujemy na szatkownicy. Im cieniej poszatkowany tym lepszy efekt smakowy. Buraczki powinny być poszatkowane jak na carpaccio.
Plasterki buraka i ogórka kiszonego przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodajemy olej. całość delikatnie ręką uzbrojoną w rękawiczkę gumową mieszamy tak, ażeby wszystkie plasterki równomiernie pokryły się olejem i przyprawami. smakosze mogą dodać ząbek czosnku.