Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z innego portalu, ale wyszły tak dobre,że postanowiłam umieścić go na SMAKERZE. Moje dzieci były zachwycone (a generalnie nie przepadają za żurawiną:-)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Tłuszcz (ja użyłam masła), cukier,cukier waniliowy i szczyptę soli ucierać na kremową masę (ok.5 min), następnie kolejno dodawać jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, i dodawać do kremu na przemian z maślanką. Na koniec dodać żurawinę i przemieszać.
Do formy do muffinek włożyć papilotki i nakładać ciasto (do ok.2/3 wysokości).
W nagrzanym do 200 stopni piekarniku piec ok. 20 min.
Gotowe babeczki oprószyć cukrem pudrem.