Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis prosty, klasyczny i przepyszny!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Porcja na ok. 15 babeczek Wszystkie suche składniki wsypać do miski i dokładnie wymieszać. W osobnej misce łączmy wszystkie mokre składniki, a następnie wlewamy je do suchych. Wszystkie składniki mieszamy kilka razy niedbale łyżką - im masa bardziej grudkowata tym babeczki będą bardziej puszyste :)
Powstałą masę nakładamy do papierowych papilotek do 2/3 ich wysokości. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy 20 minut.
Bitą śmietanę ubijamy, na koniec dodajemy cukier puder i delikatnie mieszamy. Śmietankę wkładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki. Zwieńczamy je serduszkiem. Ja swoje wycinałam i ozdabiałam sama, ale możecie kupić też gotowe :)