Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodkie babeczki dla dbających o linię. Przepis na 12 babeczek.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 85
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 169
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 194
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 369
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 85
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 169
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 194
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 369
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Składniki
Marchewkę kroimy w kawałki, zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy. Gdy jest półmiękka, dodajemy pokrojone jabłka. Gotujemy do miękkości a następnie blendujemy na mus.
Mąki mieszamy, dodajemy cukier, maślankę, jajka, olej, imbir, cynamon i mieszamy wszystko razem na jednolitą masę. Dodajemy proszek do pieczenia i mus jabłkowo-marchwiowy. Otrzymaną masę przekładamy do foremek na babeczki, wypełniając je do ok. 3/4 wysokości. Na wierzch układamy żurawinę. Pieczemy 20 -25 min. w temp. 200 st. C.