Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są łatwe w przygotowaniu. W lecie korzystamy ze świeżych malin, a w zimie z mrożonych. Oczywiście sos możemy zrobić też z innych owoców – lub nie robić sosu a rozłożyć świeże na budyniu.
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 26
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 193
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 130
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 26
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 193
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 130
Składniki
Z mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, margaryny i żółtek zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkowujemy, lekko podsypując mąką, wycinamy kółka i wylepiamy foremki na babeczki (silikonowe najlepsze bo nie trzeba ich smarować tłuszczem i wysypywać bułką tartą). Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Gotujemy budyń, dodając tylko 300 ml mleka. Studzimy, a następnie ucieramy z margaryną na gładki krem budyniowy. Wykładamy go na wystudzone babeczki. Maliny miksujemy z cukrem pudrem i polewamy krem - lub wykładamy świeże.