Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna babka przygotowana na białkach. Jeśli czasem zostają Ci same białka to można je zamrozić a potem przygotować takie pyszne ciacho nie tylko na Wielkanoc
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Składniki
Białka ubić na sztywno, powoli dodawać cukier. Następnie ostudzoną roztopioną margarynę i letnie mleko. Mąkę z proszkiem dodawać powoli mieszając by nie powstały grudki. Dodać aromaty wg uznania( u mnie ok. 1/3 buteleczki) i bakalie, które uprzednio oprószyć mąką, by nie opadły na dno.Wszystko dokładnie wymieszać i wylać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 170 st. przez ok. 1 godz.