Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalety jakie niesie ze sobą pieczenie tak wyśmienitej babki, to szybkość jej wykonania, i świetny efekt na koniec
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2744
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 202
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 145
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2744
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 202
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 145
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami (białka ubić na sztywna pianę)
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Składniki dobrze wymieszać
Następnie dodać startą skórkę z cytryny, aromat cytrynowy lub sok z cytryny.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy
Piec w formie do babek w temp. ok.200 stopni przez ok.70minut
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub lukrem-wg upodobań :) ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!