Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak są porzeczki to musi być ta babka, delikatna i z kwaskowatym smakiem porzeczek:)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1870
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 177
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1870
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 177
Składniki
utrzeć jajka z cukrem i margaryną dodać olej potem obie mąki proszek do pieczenia oraz ocet dobrze wymieszać umyć porzeczki usunąć ogonki jeszcze wilgotne posypać mąką pszenną wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać
przelać do formy babkowej wysmarowanej dobrze tłuszczem i obsypanej bułką tartą piec około godziny w 180 stopniach
można polać ulubioną polewą u mnie zmiksowane 0.5 szklanki czerwonych i czarnych porzeczek przetarte przez sitko: 2 łyżki takiego musu wymieszane z 1 łyżką mleka w proszku oraz 0.5 szklanki cukru pudru dobrze utrzeć jak za rzadkie dodać jeszcze cukru pudru polać jeszcze gorącą babkę I SMACZNEGO