Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka łatwa pyszna.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 60
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1005
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1136
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 60
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1005
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1136
Składniki
Przesiana make, maslo i cukier siekamy razem.Dodajemy zoltko i zagniatamy wszystko na jednolita plastyczna mase.Wyrabiamy przez chwile nastepnie zawijamy w folie i odkladamy na jakies 30min do lodowki aby sie schlodzilo. Uzywam formy o srednicy 25cm tak wiec jest to idealna proporcja na tej wielkosci forme. Rozgrzewamy piekarnik do 180° C wkladamy ciasto i pieczemy ok 25min tak aby podpieklo sie na zloto.Wszystko zalezy od mocy piekarnika.Trzeba sprawdzac czy cisato nie przypala sie.Musi upiec sie na piekny zloty kolor.
Na upieczone wystudzone ciasto nakladamy cala zawartosc puszki z kajmakiem.
Banany kroimy na plastry sredniej grubosci i ukladamy dwie warstwy na karmelu.Zawsze mozna dodac wiecej bananow jesli ktos bardzo je lubi.Dla mnie 2 to idealna porcja.
Smietanke ubijamy na wolnych obrotach do momentu az zgestnieje.Trzeba uwazac zeby nie miksowac zbyt dlugo bo zrobi sie maslo.Ubita smietane wykladamy na banany.Tak przygotowane ciasto ozdabiamy potarta czekolada i kawalkami suszonych bananow. Najlepiej smakuje schlodzone.
Zycze smacznego :)