Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawa mieszanka smakowa
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
baranine pokroic na spore kawalki,dodac 2 lyzki oliwy,syrop z granatu,posypac wszystkimi skladnikami marynaty...dobrze wymieszac i odstawic do lodowki na kilka godzin,czesto mieszajac
w brytfannie delikatnie podsmazyc cebule i czosnek, dodac mieso ...zrumienic na bardzo malym ogniu,zalac sosem z marynowania,1/2 bulionu...dodac soli i pieprzu...przykryc i wstawic do piekarnika (175) na 1h30...podlewac bulionen jezeli zajdzie potrzeba
w tym czasie przygotowac daktyle, wyjac pestki z granatu...20min przed koncem duszenia dodac daktyle i miod...przed podaniem posypac pestkami granatu