Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tylko z użyciem bezglutenowych składników
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 261
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 478
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 167
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 341
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 261
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 478
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 167
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 341
Składniki
Ciasto biszkoptowe: Białka ubić na sztywno pod koniec dodać cukier dalej ubijać, następnie dodać żółtka. Na koniec wsypać mąkę,proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie zamieszać łyżką. Wylać do blachy o wym. 25x36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175˚C i piec ok.20-25 minut. Krem kajmakowy: Miękkie masło utrzeć na puch. Dodawać po łyżce masy kajmakowej i miksować. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Dobrze schłodzoną w lodówce śmietanę ubić na sztywno. Na koniec wlać żelatynę i zamieszać. Na ciasto wyłożyć krem kajmakowy, bitą śmietanę. Posypać startą gorzką czekoladą.