Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna biała kiełbasa duszona w piwie - które wraz z cebulką tworzy przepyszny sosik. Jeśli lubicie białą kiełbasę - ta wersja na pewno Wam zasmakuje :) Możecie wypróbować w Wielkanoc
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 117
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41181
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 101
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 126
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 165
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 117
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41181
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 101
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 126
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 165
Składniki
Kiełbasę układamy w garnku o szerokim dnie.Zalewamy piwem i wodą. Dodajemy sok z cytryny, cukier puder i goździki. Cebule kroimy w półplasterki i układamy na kiełbasie. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień na mały i gotujemy pod przykryciem przez 80 minut. Wywar z kiełbasy wraz z cebulą przecieramy przez sito. Z masła i mąki przygotowujemy rumianą zasmażkę i dodajemy połowę wywaru. (Jeśli sos jest za rzadki dodajemy trochę więcej mąki - jeśli utworzą się grudki - możemy zmiksować). Doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Gorące kiełbaski przekładamy do głębokich talerzy i polewamy sosem. Podajemy z pieczywem. Smacznego :) Po inne przepisy Wielkanocne zapraszam na blog Moje Kuchenne Rewelacje :)