Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z truskawkami, masą budyniową, bitą śmietaną, płatkami migdałów i czekoladą
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 111
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1935
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 111
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1935
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do piany z białek stopniowo dodajemy cały czas miksując: najpierw żółtka, na koniec mąkę. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy ok 35 minut w temp.180 stopni. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu na 800ml mleka. Miękkie masło ucieramy z cukrem, i dodajemy do ostudzonego budyniu - miksujemy na krem. Truskawki kroimy na kawałki. Galaretkę zalewamy wrzątkiem, dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia Biszkopt dzielimy na dwie części. Na pierwszej - układamy masę budyniową, następnie truskawki, i tężejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje, przykrywamy warstwę drugim biszkoptem. Migdały prażymy na suchej patelni. Czekoladę ścieramy na tarce. Śmietanę miksujemy z pudrem, nakładamy na biszkopt. Ciasto dekorujemy truskawkami, płatkami migdałów i czekoladą.