Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracochłonne ale bardzo pyszne.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 42
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 722
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 96
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 42
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 722
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 96
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Składniki
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, wrzucamy kostki rosołowe masło, jedną posiekaną cebulę i czosnek. przyprawiamy solą i pieprzem.
Filety dotujemy w wywarze do miękkości. Odcedzamy. Wywar zostawiamy. Kurczaka z cebulą i czosnkiem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Wywar zagotowujemy, dodajemy mąkę cały czas mieszając gotujemy, aż powstanie ciasto podobne do ptysiowego. Lekko studzimy i dodajemy 2 żółtka.
Wyrabiamy ciasto i rozwałkowujemy na grubość . cm. Filiżanką wycinamy kółka wkładamy trochę sera i farszu z mięsa. Sklejamy brzegi formując ładny kształt. Panierujemy w białku i bułce. Smażymy w głębokim oleju co jakiś czas odwracając.
3 łyżki oleju rozgrzewamy na patelni wsypujemy ryż i mieszając rumienimy. Wlewamy 2 szklanki wody i wrzucamy posiekaną na ćwiartki cebulę. Gotujemy ok 20 min, co jakiś czas mieszając i uzupełniając wodę. Kotleciki podajemy z ryżem i duszoną mieszanką warzyw chińskich.