Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 146
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 146
Składniki
Z drożdży, 2 łyżek cukru, 2 łyżek mąki i 1-2 szklanki mleka wyrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia.Do miski dodać mąkę,jajka,sól,resztę mleka oraz wyrośnięty zaczyn.Po wyrobieniu wlać masło i zagnieść.Odstawić do wyrośnięcia.
Wyłożyć na stolnicę, podzielić na 4 części, rozwałkować, posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem i cynamonem oraz wedle uznania dodać rodzynki.Ciasto zwinąć w roladę, pokroić w plasterki oraz ułożyć na blaszce w dużych odstępach.Tak przygotowane cynamonki posmarować jajkiem, wstawić do rozgrzanego do temperatury 180'C piekarnika.Piec około 10-15 minut SMACZNEGO!!!!!!