Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowotne
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2365
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 38
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2365
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 38
Składniki
Witam podaje dużo lepszy przepis i sprawdzony przerobiłem już tak z 20litrów spirytusu:
Gotujemy wodę, wsypujemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści, wszystkie cytryny przekrajamy na pół i wyciskamy na tradycyjnym wyciskaczu aż do białego miąższu,jak woda ostygnie wszystko razem (ze skórkami) do gara przykrywamy i na całą noc do lodówki. (nie dłużej bo spirytus wyciągnie za dużo goryczki ze skórki). Na drugi dzień bierzemy sitko o bardzo drobnych oczkach takie jak do mąki najlepiej metalowe,przecedzamyi do butelek można pić od razu. Polecam.