Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Więcej o przepisie
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 266
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 475
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 140
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 266
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 475
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 140
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z kakao. Masło kroimy na kawałeczki i dodajemy do suchych składników. Następnie wsypujemy cukier, wlewamy wodę i szybko zagniatamy, aż powstanie jednolite ciasto. Formujemy kulkę, owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Stolnicę oprószamy mąką i rozwałkowujemy ciasto. Foremki wykładamy ciastem i nakłuwamy widelcem. Folię aluminiową zwijamy w kulki i kładziemy na środek każdej babeczki. Pieczemy w temp. 190 C przez 10 min, następnie zabieramy folię i ponownie pieczemy przez kolejne 10 min. Studzimy i wyjmujemy z foremek. Czekoladę roztapiamy. Orzeszki przekładamy do miseczki. Brzegi babeczek lekko zanurzamy w czekoladzie i orzeszkach. Odstawiamy, aż czekolada stężeje. Owoce układamy na środku babeczek. Dżem lub galaretkę roztapiamy i rozprowadzamy z łyżką wody, smarujemy owoce. Babeczki schładzamy w lodówce.