Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe babeczki z kawałkami czekolady
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 107
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1035
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1164
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 107
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1035
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1164
Składniki
Wyłożyć gazą 8 foremek. Ser ricotta przetrzeć przez sito do miski. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder, ubitą śmietankę i ekstrakt waniliowy. Dokładnie utrzeć za pomocą trzepaczki bąblowej lub mikserem na niskich obrotach. Domieszać tartą czekoladę. Białka ubić w osobnej czystej miseczce na sztywną masę, która jednak nie powinna być sucha. Ostrożnie połączyć z masą serową.
Przełożyć mieszaninę do przygotowanych foremek. Postawić na tacy i umieścić w lodówce na 8 godzin lub na noc. Gaza wchłonie większość płynu.
Przygotować malinowy coulis. Maliny utrzeć w robocie kuchennym na puree. Przetrzeć je do miski przez sito i dodać cukier puder do smaku. Przed podaniem odwrócić foremkę na talerz. Polać masę serową malinowym coulis. Przybrać malinami i truskawkami. Ja osobiście wolę połączenie tego deseru z sosem balsamicznym do deserów i owocami, toteż na zdjęciu nie ma malinowego coulis.