Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 604
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7330
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 136
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 604
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7330
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 136
Składniki
Masło rozpuścić. Dodać do niego połamaną czekoladę i czekać do roztopienia w maśle.
Oddzielone białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier (stopniowo), a następnie żółtka i aromat. Na koniec do masy dolać rozpuszczonej czekolady.
Mąkę i proszek wymieszać. Dodać do masy. Całość dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin lub do zamrażalnika na godzinę/półtorej.
Podzielić ciasto na partie: kiedy robimy jedną partię, resztę schować do lodówki. Dzielić masę czekoladową na małe kulki (wielkości orzecha włoskiego), obtaczać w cukrze pudrze i przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w 170 stopniach. 12-15 minut - jeśli chcemy by rozpływały się w ustach, 20 - jeśli chcemy by były chrupiące.