Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na zdrowy i pyszny chleb pełnoziarnisty.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1287
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1287
Składniki
W misce wymieszać mąkę, drożdże, sól. Cukier rozpuścić w ciepłej wodzie, po czym dolać ją do mąki i całość wymieszać. Do ciasta można dosypać rożne dodatki m.in.: słonecznik, pestki dyni, suszone śliwki, zioła prowansalskie itp.
Ciasto wylać do keksówki ( długość ok 30 cm, nasmarowana tłuszczem i wysypana mąką) , przykryć ściereczką i odstawić na 40 minut do wyrośnięcia.
Chleb piec w temperaturze 200 stopni ( najlepiej bez termoobiegu) ok. 40 minut.