Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wieloziarnisty chleb pszenno-żytni na zakwasie
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 68
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 124
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 61
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 122
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 148
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 68
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 124
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 61
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 122
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 148
Składniki
Wieczorem. Wszystkie składniki mieszam w misce. Do połączenia. Okrywam ścierką i odstawiam na noc /dobrze, aby było to 10-12 godzin/.
Od rana. Blat posypuję mąką. Przekładam ciasto drewnianą łyżką. Wytworzyły się fantasmagiczne nitkowo-włókniste struktury. Formuję bochen. Wygląda to mniej więcej tak, jakbym kołysała ciastem na wszystkie strony. Podsypuję mąką. Czystą ścierkę umieszczam w durszlaku. Mocno posypuję mąką i otrębami. Przekładam bochen. Okrywam czule ścierką. Odstawiam na około godzinę. Rozgrzewam piekarnik maksymalnie. W środek wkładam żaroodporne naczynie z pokrywką.
Po około godzinie delikatnie przekładam bochen do formy. Piekę pod pokrywą 30 minut w 230 stopniach Celsjusza. Po pół godzinie zdejmuję pokrywę i zmniejszam temperaturę do 200 stopni. Piekę około 15 minut. Studzę bochen na kracie. Minimum pół godziny.