Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już wcześniej robiłam chlebek bananowy z bardzo dobrym skutkiem, a raczej smacznym. Ale tym razem też przygotowałam chlebek bananowy, tyle, że w wersji FIT i muszę przyznać równie dobrej. Aby troszkę osłodzić, sam wierzch chlebka posmarowałam domową marmoladą morelową.
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 77
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 223
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 77
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 181
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 223
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180°C.
Zaczynamy od zrobienia substytutu jajka, czyli nasionka chia zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, aby zrobiła się galaretka. Do większej miski dodajemy rozgniecione banany, galaretkowate nasionka chia, cynamon, olej kokosowy i mąkę. Delikatnie wszystko wymieszać i wylać masę do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50 minut, ale na 10 minut przed końcem pieczenia, posmarować wierzch chlebka marmoladą morelową. Ciasto jest gotowe, gdy sprawdzając je patyczkiem, będzie on suchy.