Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki są chrupiące i nie za słodkie. Gdy zostawimy je w słoiku z kawałkiem jabłka powinny zrobić się miękkie, chociaż ja jestem ogromną fanką maczania ich w herbacie.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 91
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 183
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 210
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 412
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 71
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 91
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 183
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 210
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 412
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 71
Składniki
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i przyprawę piernikową. Dodać masło i posiekać w mące. Rozetrzeć palcami aż powstaną „okruchy chleba”. W oddzielnym naczyniu jajka zmieszać z miodem. Dodać mokre składniki do mąki i wyrobić ciasto. Powinna powstać kula elastycznego ciasta. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 170C. Ciasto rozwałkować na ok 3 mm i powycinać pierniczki. Piec ok 10-15 minut aż brzegi się zarumienią.