Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie można robić na bardzo wiele sposobów, moja dzisiejsza propozycja to zestaw konfitury z czarnej porzeczki + jabłuszko.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 80
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 109
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 80
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 109
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić radełkiem na kwadraty. Każdy kwadrat posmarować konfiturą z czarnej porzeczki.
Brzegi każdego kwadratu posmarować roztrzepanym jajkiem.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i położyć na każdy kwadrat.
Ciasto zlepić w trójkąty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ponacinać radełkiem każde ciastko i ponownie posmarować cały wierzch roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 20 minut.
Upieczone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !