Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, ale jednocześnie miękkie i wilgotne ciasteczka z kawałkami czekolady. Przepis z blogu "moje wypieki". Z porcji wychodzi ok. 30 szt.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodać roztrzepane jajka, mąkę, proszek, mleko w proszku, aromat waniliowy. Wymieszać najpierw mikserem, później wyrobić rękami na jednolitą masę. Na końcu dodać posiekaną na kawałki czekoladę. Wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać na blasze. Piec 10 min. w temp. 200st.