Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspirowane przepisem z gotuj.skutecznie.tv,aczkolwiek tam przygotowane były z samą kawą i większa ilością mąki. Bajecznie chrupiące,cudowny zapach prze pyszne :))
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Masło roztapiam,dodaje do niego cukier,mleko,aromat i wbijam całe jajko.Chwile ubijam mikserem lub mieszam łyżką Odstawiam na bok.
W osobnej misce mieszam sypkie składniki : mąke,sól,proszek,sode,kawe,niezby drobno posiekane orzechy i tak samo posiekany baton.
łącze mokre i suche składniki łyżką.
Za pomoca łyzeczki ukladam kulkami na blasze i lekko splaszam - najlepiej zeby ciacha były w duzych odstępach.
Pieke 8-10-12 minut - trzeba obserwować.
Wyjmuje z piekarnika i KONIECZNIE DAJE IM OSTYGNĄĆ !! Trwa to dosłownie kilka minut a dzieki temu ciastka sa chrupiące - gdy ostygną podaje na stół ;)
Smacznego !:)