Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, czekoladowe muffinki z kremem mascarpone i ciasteczkami Oreo.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5210
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4984
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5210
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4984
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Składniki
Czekoladę rozpuścić z masłem (ja roztopiłam masło i zalałam nim czekoladę i mieszałam aż się rozpuściła).
Połączyć składniki suche z suchymi i mokre z mokrymi (użyć jednego jajka). Wymieszać je razem dużą łyżką, przelać masę do foremek na muffinki (12 ciastek). Piec w temperaturze 200* przez 15 minut.
Masa: ubić białko, dodać cukier, żółtko i mascarpone. Ubić na sztywną masę.
Muffinki udekorować kremem i np. małymi ciasteczkami.