Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na kukurydzianki, ale tym razem bez tradycyjnej mąki. Zrobiłam je "na oko" i wyszły super.
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 60
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 145
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 61
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 60
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 145
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 61
Składniki
W rondelku roztapiamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia. Wszystkie sypkie składniki łączymy ze sobą w misce, mieszamy dokładnie. Dodajemy jajka i przestudzone masło.
Wszystko mieszamy łapkami, żeby się dokładnie połączyło. Odstawiamy na około pół godzinki, aby masło i jajko wsiąknęły w płatki. Będą się wtedy lepiej kleić.
Formujemy małe ciastka według uznania i wykładamy na blaszkę (na papier). Pieczemy 10-15 minut.