Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, smakują jak pieguski, łatwe w przygotowaniu
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 679
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Masło miksować z cukrem pudrem, dodać cukier wanilinowy ciągle miksując
dodać sól i proszek do pieczenia ciągle miksując. Następnie jajko
miksować na gładką masę. Przestać miksować wsypać mąkę i mieszać i ugniatać drewnianą łyżką
dodać czekoladę pokrojoną w drobną kostkę. chwile mieszać
formować małe kulki (z takiej ilości ciasta co zmieści się na łyżeczce) i układać w odległościach ok 6 cm od siebie
piec 15 minut w piekarniku bez termoobiegu